Meny

I Golfhuvudstaden Halmstad är golfen öppen för alla

Om Golfhuvudstaden Halmstad

Med gedigen golfkunskap och åtta uppskattade golfanläggningar tätt inpå staden har vi utsetts till Sveriges golfhuvudstad av golfbranschen. Det är vi mycket stolta över. Utbudet är brett och sträcker sig från traditionsrika Halmstad GK till innovativa Halmstad Golfarena.

Halmstad GK är en av en av Sveriges äldsta och också främsta banor. Klubben har stått värd för flera internationella mästerskap genom åren, till exempel Solheim Cup 2007, Lag-EM för herrar 2015 och Annika Invitational 2017. Halmstad Golfarena är utsedd till Sveriges bästa träningsanläggning, och har fått stor internationell uppmärksamhet. Utöver dessa anläggningar finner du flera trevliga golfbanor i varierande miljö inklusive pay and play alternativ som gör det enkelt för alla nyfikna att komma igång med golf. Totalt kan du välja mellan sex 18 hålsbanor och fem 9 hålsbanor.

Men Golfhuvudstaden är mer än så! I Halmstad driver vi utvecklingen inom golf framåt. Flera unga lovande framtidshopp växer upp och utvecklas stadigt vidare i sin hemstad Halmstad. Dessutom väljer flera golfsatsande killar och tjejer att flytta till Halmstad för att studera på SGF Elitmiljö Halmstad, som är en gemensam satsning av Halmstads Kommun, Halmstad Högskola och Svenska Golfförbundet. Det pågår också avancerad forskning kring golf och friskvård på Högskolan i Halmstad.

Kort och gott - vi är Sveriges golfhuvudstad som andas golf året runt!

Projekt Golfhuvudstaden

För att ta vara på Halmstads starka position inom golfen startade Destination Halmstad projektet Golfhuvudstaden i oktober 2012. Syftet är att stimulera besöksnäringen i Halmstad och främja tillväxt med fler arbetstillfällen i förlängningen.

Med draghjälp av golfsporten och under varumärket Golfhuvudstaden ska tillväxt skapas för hela besöksnäringen. Fler besökare ska hitta till Halmstad genom att lyfta fram stadens unika och breda golfutbud. Besökare i staden ska upptäcka och uppleva såväl golf som övrigt turistutbud. Golfanläggningar, hotell, restauranger, museer, butiker med flera skall kunna dra fördel av fler besökare.

Projektet vänder sig till såväl golfare som icke-golfare, till såväl besökare som Halmstads invånare. Förutom att dra fler besökare till Halmstad, jobbar projektet för att fler ska få möjlighet att upptäcka och uppleva golfsporten i Halmstad.

Projektet leds av Destination Halmstad och drivs tillsammans med Halmstads kommun, besöksnäring och näringsliv.

Engagera dig och bli partner!

Vill du vara en del av projekt Golfhuvudstaden? Antingen är du en del av stadens besöksnäring och vill att våra nya besökare ska hitta till just dig. Eller också tillhör du näringslivet som gynnas av att Halmstad blir än mer attraktiv som stad. Välkommen i projektet som partner genom att kontakta projektledare Camilla Axelsson.

Camilla Axelsson: 072-974 33 59, info@golfhuvudstaden.se