Meny
Marcus Svensson

Halmstad Golfklubb - Norra banan

Ringenäs GK - en av banorna som har niohålsbana i Halmstad.

GOLFHUVUDSTADEN MÖTER
Magnus Andersson

Som ung kallades han för ”den lille” och hörde ofta att han var för liten till växten för att lyckas. Men det stoppade inte Magnus Andersson från att bli en av Sveriges bästa handbollsspelare någonsin och att 1993 rankas som världens bästa.

Hans resa som handbollsspelare startade redan som sexåring hemma i Linköping och har sedan dess tagit honom på många spännande äventyr runt om i världen, först som spelare och nu som tränare. Det var till en början inte givet att det skulle bli handboll, dels för att Magnus höll på med flera olika idrotter under sin uppväxt, dels för att han ansågs vara för liten för att lyckas som handbollsspelare. Men med åren lärde han sig att kompensera detta med enastående teknik och speluppfattning vilket banade väg för hans stora framgångar. 1987 erbjöds han spel i storklubben Drott, i Halmstad, vars lag i stort sett enbart bestod av landslagsspelare. Redan första året vann laget SM-guld. Det var i Halmstad-klubben som hans utveckling verkligen tog fart och han etablerade sig så småningom i det mycket framgångsrika landslag som skördade stora framgångar på 1990- och början av 2000-talet.

- Det var en fantastisk tid med många framgångar men den jag rankar högst är nog EM-guldet på hemmaplan 2002. Det var en otrolig stämning i arenan under hela mästerskapet. Eftersom världshandbollen domineras av europeiska lag och fler av dessa är med i EM blir det svårare att vinna det mästerskapet jämfört med VM och OS, berättar Magnus.

När Golfhuvudstaden träffar Magnus på Halmstad Golfklubb är han nyss hemkommen från Portugal, dit flyttlasset går om några månader, och han ska passa på att ta en runda med några vänner. Golf började han spela när han bodde i Halmstad i mitten på 90-talet. Som nybörjare var han som besatt och spelade hela tiden under en period, men nuförtiden går det i vågor.

-Det är den sociala delen som är viktigast i dag, inte resultatet. Jag försöker spela så mycket som möjligt när jag är hemma i Halmstad och håller mig runt 8-9 i handicap, säger Magnus. 


Hans favoritbana är Halmstad Norra, vilket inte är så förvånande eftersom han är medlem på Halmstad Golfklubb, men han besöker gärna Golfhuvudstadens övriga klubbar när han får möjlighet. Han trivs på olika banor och har genom åren varit medlem på både Ringenäs Golfklubb och Holms Golfklubb, vars bankaraktär skiljer sig mycket från varandra.

-Halmstad är en fantastisk golfstad med många fina anläggningar och jag tar gärna en sen niohålsrond på exempelvis Ringenäs en varm sommarkväll. Jämfört med utomlands är det både billigt och mer avslappnat här i Sverige. Man blir verkligen välkomnad och bemött på ett trevligt sätt och det är en härlig mix av unga och äldre spelare, säger Magnus och tittar ut över den välfyllda golfrestaurangen.

Nu väntar nya äventyr för Magnus Andersson, den här gången i Portugal. Efter att i höstas ha fått lämna sitt tränarjobb i Tyskland har framtiden varit lite ovis men nu är det klart att han tar över som tränare för FC Porto. Även om han och frun flyttar dit så behåller de Halmstad som sin svenska bas, precis som de alltid gjort när de gett sig iväg ut i världen. Rent geografiskt ligger staden bra till, naturen är fantastisk och närheten till havet är något alldeles extra.

När Magnus bodde i Tyskland insåg han hur mycket han saknade närheten till havet. Fördelen med Portugal jämfört med exempelvis Tyskland är att säsongen skiljer sig något så nu hoppas de kunna spendera lite mer tid hemma i Sverige än tidigare.

-För mig och min familj har Halmstad varit hemma sedan 1987 och vi tycker om att få komma hem när möjlighet ges. Det var här jag träffade min fru när jag kom till Drott första gången och våra barn är födda här. Även om naturen och staden i sig är väldigt härlig så är det de sociala med alla vänner som gör att vi trivs så bra och behåller Halmstad som vår svenska bas, berätta Magnus.

Golfhuvudstaden önskar Magnus Andersson stort lycka till med sin tränarkarriär och ser fram emot att träffa honom på golfbanorna i Halmstad när han kommer hem.


Av: Golfhuvudstaden

TIPS PÅ GOLFPAKET!

 Förstklassig golf med nöje i city!

Spela golf med kompisgänget i Halmstad!