Meny

Halmstad Golfklubb i Tylösand - värd för Solheim Cup 2007

Ringenäs Golfklubb är en av Halmstads sex 18-hålsbanor

Halmstad Golfarena - innovativ nykomling som väcker uppmärksamhet

Europaunika Scandinavian Collage of Sports utvecklar framtidens elitgolfare

Vadå golfhuvudstad?

År 2000 utsåg Svensk Golf Halmstad till Sveriges golfstad och i år utsåg läsarna på svenskgolf.se Halmstad återigen till Sveriges bästa golfstad!

För dig som ändå undrar på vilket sätt Halmstad är Sveriges bästa golfstad följer här en rad fakta:

 • Rekordmånga golfare: I Halmstad är andel golfare dubbelt så hög som i övriga Sverige. Ett tydligt tecken på att Halmstad erbjuder ett väldigt attraktivt golfutbud.
 • Massor av golfmöjligheter: Flera platser i Sverige är golftäta. Så även Halmstad. Här finns sex 18-hålsbanor, fem 9-hålsbanor och flera pay&play alternativ. Alla max 15 min från centrum i Halmstad och flera av dem bara ett stenkast ifrån varandra.
 • Bästa utvecklingsmiljön: I Halmstad finns ett stort antal professionella spelare på olika nivåer. De tävlar på allt ifrån Nordea Tour till Challengetouren och damernas Europatour. Några är klara med college i USA och har kommit hem. Några är klara med Scandinavian College of Sports här i Halmstad och har valt att stanna kvar. Några har flyttat till Halmstad för att det är en unik miljö här. Exempel på duktiga golfare här:
  • Marcus Svensson - vann exempelvis British Boys i augusti 2015 och utsågs till Årets junior 2015 av Svenska Golfförbundet.
  • Julia Engström - världens bästa golfare i sin ålder
  • Alexander Hjalmarsson - trefaldig världsmästare för enarmade golfare
  • Ingrid Lindblad - rankad etta i Sverige i sin ålder
  • Med många fler så som; Emma Westin, Josephine Janson, Emma Svensson, Lynn Carlsson...
 • Stor golfkompetens: Få städer har så många golftränare med så mycket erfarenhet! Här finns inte minst Sveriges bästa golftränare 2016: Fredrik Wetterstrand.
 • Sveriges bästa juniorer: Ringenäs Golfklubb är en av Sveriges absolut bästa juniorklubbar. Ringenäs unga damlag sopade t ex banan med övriga lag i SM 2015 och vann en utklassningsseger.
 • Sveriges bästa golfbana 2014: Den mest kända golfklubben är Halmstad Golfklubb vars banor ständigt är topprankade. År 2014 fick man utmärkelsen Sveriges bästa golfbana av World Golf Awards. Men även restaurangen utsågs till Sveriges bästa golfkrog år 2012, 2013, 2014 och 2015!! Inte nog med det! Banchef Stefan Ljungdahl utsågs i år till Sveriges bästa banchef. Inte konstigt att klubben har en lång kö för att bli medlem här. En sällsynt företeelse i vårt långa land.
 • Internationella mästerskap: I Halmstad avgörs regelbundet nationella och internationella tävlingar. Halmstad Golfklubb har varit värd för flera stora mästerskap, bland annat Solheim Cup 2007 och Lag-EM 2015. Sommaren 2017 är det dags igen! Annika Invitational 2017 kommer att avgöras på Halmstad GK! Men också Haverdals Golfklubb arrangerar internationella tävlingar, med Nordea Tour 2014, en LET Access Tour tävling för damer i maj 2015 och 2016.
 • Sveriges bästa träningsanläggning: Senaste tillskottet Halmstad Golfarena blev snabbt utnämnd till Sveriges bästa träningsanläggning. Golfelit och landslag hittade snabbt hit, och nu har även "vanliga golfare" hittat tjusningen i anläggningen som fått stor internationell uppmärksamhet och som snabbt växer.
 • Unik högskoleutbildning: I Halmstad finns också Sveriges enda möjlighet att kombinera högskolestudier med elitgolf genom Scandinavian College of Sportslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Högskolan i Halmstad. I själva verket är skolan unik i hela Europa! Halmstad och School of Golf (som det hette tidigare) representerade Sverige i Universitets-EM i Paris 2013 och vann 3 guld, 1 silver och 2 brons! Ni som följer studenterna när de är ute och tävlar vet att de gör fantastiska framsteg hela tiden vilket bevisar att utvecklingsmiljön i Halmstad är bästa tänkbara.
 • Forskningsprojekt: Högskolan i Halmstad tillsammans med privata aktörer satsar mer än så på golf. Ett stort, flerårigt forskningsprojekt för flera miljoner kronor kring skadefri elitgolf pågår för fullt.
 • Många unika initiativ: Halmstads många golfproffs tar själva vara på den unika miljön Halmstad erbjuder.T ex har 14 golfproffs i staden tagit initativet till den unika satsningen Together we can för att ta vara på möjligheten att åstadkomma effektivare träning genom att göra det tillsammans. Inte någon annanstans i Sverige tränar tjejer och killar på denna nivå i grupp tillsammans. Läs mer...

Kort sagt. Halmstad andas golf. Året runt. Alla som bor här känner det. Ni som kommer till oss upplever det och ni som ännu inte upptäckt Halmstad hälsar vi hjärtligt välkomna!

Trevlig golfresa!

Halmstads Marcus Svensson tog Sveriges tredje seger genom tiderna i British Boys i augusti 2015.

Fredrik Wetterstrand, utsedd Sveriges bästa golftränare 2016.

Stefan Ljungdahl, utsedd till Sveriges bästa banchef 2015. Hör honom berätta!

Together we can är ett unikt initiativ taget av 14 golfproffs i Halmstad. Här tränar de puttning en kall vinterdag.