Meny

Koppla av i underbar natur

Halmstad har lång kust med sandstränder och klippor samt flera vattendrag. Det är lätt att finna avkoppling i form av promenader, härliga springturer i naturen eller cykelturer. Natur och friluftsliv är stort och naturreservaten är många.

Njut av Prins Bertil Stig

Prins Bertil Stig bjuder på upplevelserik, kustnära vandring som startar vid Halmstads slott och går via Tylösand, för att sedan lämna kusten och sluta i Möllegårds lummiga naturreservat. Här finns små fiskevikar, sandstränder, klippor och strandskog. Stigen är 18 km lång och det går utmärkt att promenera kortare delar av stigen. Prins Bertil var Hertig av Halland och han tillbringade många veckor i sitt sommarhus i Tylösand. Sportintresset är välkänt och tillsammans med sin hustru Prinsessan Lilian, Hertiginna av Halland, sågs han ofta svinga klubban på Halmstad Golfklubb. Den efterlängtade stigen invigdes av Prinsessan Lilian 1998. 

Karta över Prins Bertil Stiglänk till annan webbplats

Naturfenomenet Lynga sanddyna

Sanddynan ligger i Haverdals naturreservat alldeles intill Haverdals Golfklubb. En trappa leder till toppen, där du har utsikt över havet och den täta strandskogen. Träden planterades för att binda flygsanden, som var ett plågoris för kustborna. Vandra gärna Naturstigen som leder kors och tvärs genom skogen. Här finns vindpinade tallar med knotiga, slingrande stammar. Genom naturreservatet flyter Skintan under ett valv av tät grönska. Ån har bitvis skurit sig ner i marken och bildat en ravin, innan den mynnar ut på stranden. Den långa sandbukten är naturligtvis en härlig badstrand.

Mer om Naturlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterstigen

Information om Haverdals naturreservatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information om fler vandringsleder och promenadstigar hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster